Fa 30 anys, l’ONG novaiorquesa Visual AIDS va organitzar el primer Dia sense Art per expressar els seus sentiments de dol i de lluita com a resposta a la crisi de la sida.  Diumenge al vespre, coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, el MACBA i l’ONG organitzen el trentè Dia sense Art. I ho fan amb la projecció de set curtmetratges encarregats a set artistes audiovisuals en temes diversos que fan referència a l’activisme més actual contra la sida.

L’eix vertebrador dels curtmetratges és l’activisme més actual contra la sida. Des de les iniciatives per combatre l’estigma a Nova Orleans fins a la cultura del sexe en públic a Chicago. El programa  que s’anomena Still Beginnig (tot just començant) recupera el recordatori de Gregg Bordowitz “la crisi de la sida tot just comença“. Les projeccions audiovisuals es fan de forma coordinada en un centenar d’institucions de tot el món.

Visual AIDS és una organització sense ànim de lucre amb seu a Nova York que utilitza l’art per lluitar contra aquesta malaltia, i que provoca el diàleg i dona suport a artistes seropositius. És la segona vegada que el museu d’Art Contemporani de Barcelona col·labora amb aquesta organització per acollir el Dia sense Art.

A més d’aquestes projeccions, el MACBA ha il·luminat la seva façana de color vermell amb motiu del Dia Mundial de la sida.