Els veïns de la Trinitat Nova han dit adeu al problema de l’aluminosi, però encara hi ha temes per tancar al barri. Tots els afectats pel procés de remodelació han estat reallotjats i els darrers blocs amb puntals van ser enderrocats fa uns mesos. Ara, però, queda un gran forat amb solars buits pendents de construir i urbanitzar. “Un cop reubicats els veïns queda una part molt important per acabar”, comenta Ramon Casas, president de l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova, “s’ha d’urbanitzar una part important del barri, acabar de construir el que queda i salvar totes les barreres que hi pugui haver. I encara no sabem quan començaran. Tal com està el barri, amb tots els espais que hi ha ara buits, es veu molt deixat”.

Fanals provisionals i cables sense soterrar

Al costat de les noves promocions d’habitatges hi ha cables de llum penjant, que encara no han estat soterrats. Els fanals del carrer s’instal·len de manera provisional als pals antics de llum o es col·loquen dins de blocs de formigó enmig de la vorera.  Per salvar el desnivell entre els carrers de la Llosa i Palamós es va construir un petit Scalextric per als vehicles, que ja fa anys que forma part del paisatge de la Trinitat Nova. També es conserven alguns antics trams d’escales que connectaven els blocs d’edificis enderrocats i que ara no tenen utilitat. “Un dels temes pendents per a la futura urbanització del barri és salvar tots aquests desnivells”, explica Casas, “el carrer de la Llosa haurà de pujar fins a l’altura del carrer de Palamós en diagonal, però encara no sabem com s’ho faran per fer-ho”.

La nova plaça de la Trinitat Nova

Al gran forat que ha quedat al costat de les noves promocions d’habitatges està previst construir una gran plaça. Un nou punt neuràlgic de trobada veïnal.  Els veïns demanen que aquesta nova plaça sigui un espai verd amb jocs infantils i elements gimnàstics per a la gent gran. “Ens van dir que serà una plaça semicircular amb porxos. La idea és que sigui un punt de trobada per als veïns i que salvi el desnivell que hi ha en aquesta zona. Però segons ens han dit, primer es construiran els habitatges previstos”, explica Casas.

Cinc edificis previstos

Als solars que han quedat buits hi ha previst fer-hi cinc edificis, un dels quals a càrrec d’una cooperativa d’habitatge. Però, de moment, els veïns només tenen informació de dues promocions, sense data d’inici marcada.

Un cop s’acabin de construir les cinc noves promocions, el barri incrementarà el cens amb unes 400 noves famílies. És per això que des de l’associació veïnal es reclama també la construcció de equipaments. “Volem que hi hagi una paritat entre habitatges que s’han de construir i els equipaments” reclama el president, “ens manquen equipaments al barri. Ens cal un casal de joves i el casal de gent gran ens ha quedat petit. També es demana un poliesportiu”.

Un dels temes que també preocupa els veïns és l’aparcament. Les places de pàrquing de les noves promocions encara no han estat adjudicades per un problema administratiu. Els veïns demanen que es desencalli el tema al més aviat possible. Mentrestant, proposen que alguns dels solars pendents s’habilitin com a zona d’aparcament.

Recuperar un dels símbols del barri

Per últim, des del punt de vista més patrimonial, el barri té també pendent recuperar un dels seus símbols: el rellotge de la Trinitat Nova. Quan es van enderrocar els habitatges es va decidir conservar una part de les pedres i alguns elements del rellotge. La intenció es recuperar aquest element i ubicar-lo a la nova plaça de la Trinitat Nova.