Les restriccions sanitàries per la pandèmia han empès la ciutadania a buscar alternatives a l’oci: en alguns casos, enginyoses i en d’altres, poc segures i il·legals.

Un exemple són les aglomeracions que es repeteixen, setmana rere setmana, als carrers del Born. Aquest dissabte a la tarda, el passeig es va tornar a omplir amb centenars de persones, distribuïdes en petits grups i la majoria sense mantenir les distàncies de seguretat i sense mascareta. En alguns casos consumien begudes alcohòliques —gran part procedents de bars i restaurants de la zona— i en d’altres xerraven sense mantenir la distància de seguretat.

El carrer dels Carders, a l’altura del carrer de l’Allada-Vermell, ha deixat la mateixa fotografia: la d’una via amb aglomeracions de gent, la gran majoria jove, en un ambient festiu semblant al que hi havia abans de la pandèmia.

Alguns veïns han denunciat a les xarxes socials que és una imatge habitual, que es repeteix setmana rere setmana, i han alertat que aquest dissabte el carrer estava ple de gent fins més enllà de les 22 h, hora en què està fixat el toc de queda.

Minuts de dissuasió

La presència policial als carrers ha aconseguit dispersar els ciutadans de la zona durant uns minuts, els immediatament posteriors a l’arribada de la patrulla. Però un cop els agents s’han retirat, el passeig s’ha reomplert ràpidament i, per tant, l’efecte dissuasiu ha durat molt poc.