El nombre de mosquits s’ha reduït en un 30 % aquest estiu a Barcelona. Així ho indiquen les dades de l’Agència de Salut Pública, que n’apunta com a causa la combinació entre la manca de pluja i la calor, que ha assecat els embornals. Com que ja no s’hi produeixen tolls d’aigua, els mosquits no hi instal·len el punt de cria. Un altre fet rellevant és que la vigilància que fa cada any l’Agència de Salut Pública contribueix que la presència d’aquests insectes sigui menor. Aquests dies els tolls d’aigua són niu d’altres espècies com les rates o els peixos petits, però costa molt veure-hi mosquits.

Mosquit tigre

La vigilància i control de mosquits s’amplia a 81 zones de risc

Salut Pública de Barcelona identifica anualment els espais públics de la ciutat on hi pot haver mosquits i on poden representar un problema de convivència amb els veïns. Des del mes d’abril i fins al novembre, la vigilància d’aquests punts s’intensifica i s’intervé on hi detecten activitat.

Aquest any s’han ampliat les zones de vigilància, passant de 66 a 81, per reforçar la cobertura en àrees de rendes baixes de la ciutat, tenint en compte les desigualtats en l’àmbit de la salut. L’objectiu principal és detectar punts de cria de mosquits, en concret del mosquit tigre i del mosquit comú, per reduir-ne la presència i els riscos que poden comportar. En el cas del mosquit tigre, pot transmetre malalties d’altres indrets. A més, durant tot l’any l’ASPB també fa un seguiment continuat a la ciutat per vigilar la possible arribada de mosquits invasors i estudiar la relació entre el moment de l’any en què arriben i l’efecte del canvi climàtic.