El districte de les Corts ha celebrat un acte d’homenatge a la periodista i escriptora barcelonina Margarita Rivière. Aquest divendres s’ha descobert una placa a la plaça de l’àmbit Europa-Anglesola, que a partir d’ara durà el seu nom.

A l’acte de reconeixement a Rivière s’han interpretat diferents cançons a càrrec de l’Escola de Música i Dansa Farré i s’ha pogut visitar l’exposició “Margarita Rivière, obrint portes”, realitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

El reconeixement a Rivière forma part de la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de feminitzar l’espai públic de la ciutat.

Periodista reconeguda

La periodista Margarita Rivière Martí (1944-2015) va exercir la seva professió, entre d’altres, com a directora de la delegació de l’Agència EFE a Catalunya, on va crear el servei en català de les notícies d’EFE Catalunya i a diaris com ‘Diario de Barcelona’, ‘El Periódico’, ‘La Vanguardia’ i ‘El País’. A més, va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de periodisme i el Premi Espasa d’assaig, entre d’altres. L’any 2015 l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya va crear el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere.