Daniel Jordà va créixer a l’obrador familiar. També va estudiar belles arts. La combinació de tots dos camps li ha servit per crear pans innovadors. Pa dolç gràcies a les maduixes, pa de color verd gràcies al te, o, fins i tot, de diferents tonalitats i sabors. DANIEL JORDÀ, forner de Pans Creatius “La inquietud, el tema de ser creatiu, buscar coses noves, que cada dia sigui diferent. Això ve de belles arts. Buscant el concepte i això és molt d’artista. Ara estem col·laborant amb la Fundació Tàpies, ara farem una col·laboració amb el museu MACBA per un tema de l’exposició. És com si el món de l’art em tornés a donar una oportunitat d’estar en contacte amb ells.” Fa cinc anys que va obrir la fleca a Nou Barris. I ho va fer un cop la seva fama ja s’havia estès fora de Barcelona. A l’obrador, es prepara pa per als veïns però, també, per a restaurants d’estrelles Michelin de tot l’estat. DANIEL JORDÀ, forner de Pans Creatius ”La pregunta dels clients era: ‘com és que has obert aquí? Tu hauries de ser al centre’. Bueno, però els barris també tenen dret a tenir coses xules.” L’obrador de la plaça de Garrigó és visita obligada per a molts forners d’arreu. DANIEL JORDÀ, forner de Pans Creatius “Bueno, acabarà sent una escola? Doncs una mica la idea, no? No crear escola sinó que sigui un lloc de coneixement on la gent comparteix coneixement i coses sobre el pa.” Una de les pretensions del Jordà és dignificar el pa. Per aquesta raó, també ofereix cursos per a aficionats perquè valorin la professió de forner.

Jordà va estudiar la carrera de belles arts i la seva creativitat es reflexa en el pa. Amant de la seva professió, ha invertit hores i viatges a trobar les millors receptes i les més originals, barrejant ingredients com wasabi, algues, maduixes, te verd o cafè amb el pa per trobar gustos i colors diferents. És el creador del pa verd que fa amb wasabi o alfàbrega, el pa negre que s’elabora amb tinta de calamar, el groc que aconsegueix gràcies al curri o el pa blau que obté amb diferents algues.

Tot plegat l’ha convertit en un referent en el món del pa. Imparteix cursos en àmbit nacional i internacional. El seu forn, Panes Creativos, al barri de Vilapicina, és visitat per forners d’arreu de l’estat. I fins i tot ha participat a Singapur en la World Gourmet Summit amb els millors xefs del món. Precisament bona part dels seus clients són restaurants reconeguts amb estrelles Michelin. Una demanda que combina amb la dels veïns que s’apropen al forn des de fa cinc anys. A molta gent els sobta que hagi establert la seva seu a Nou Barris en lloc d’un barri més cèntric però Jordà se sent a gust i a prop de casa.

Totalment contrari a la cultura d’abaratir cada vegada més el pa, atrau els clients que saben apreciar el coneixement en l’art i en la fleca. De fet treballa per dignificar el pa, a través de cursos en els quals ensenya a veïns i aficionats a fer pans originals, molt relacionats amb l’època de l’any: com ara pans de primavera o de tardor.