Jordi Montull entrant a l'Audiència de Barcelona

(ACN) L’exnúmero dos del Palau de la Música, Jordi Montull, ha proposat a l’Audiència de Barcelona pagar cada mes 500 euros per retornar part de l’import defraudat a l’entitat musical. Seria un gest de “bona voluntat” i “simbòlic”, com a avançament de la seva part que falta per arribar als 23 milions d’euros que en total deuen ell i Fèlix Millet. Això, mentre no es poden vendre els béns mobles i immobles que té embargats.

D’aquesta manera, Montull donaria una quarta part de la seva pensió de 2.000 euros, de la qual també viu la seva dona, per rescabalar el Palau. De moment, ell i Millet han retornat sis milions d’euros. Montull va ingressar a la presó de Brians 2 el 22 de juny i és a la infermeria, en espera que sigui classificat en segon o tercer grau. L’Audiència de Barcelona li va imposar una pena de set anys i sis mesos de presó, una condemna que també va ratificar el Tribunal Suprem.

Fonts del despatx Bataller Bardají Advocats, que porta la defensa de Montull en l’àmbit penitenciari, han explicat a l’ACN que la família Montull té tots els seus béns de valor embargats, però per vendre’ls han de demanar permís a l’Audiència i cal tenir el vistiplau de la fiscalia, l’acusació popular de la Federació de Veïns de Barcelona i del mateix Palau. Asseguren que això ha fet perdre, en alguna ocasió, oportunitats de venda. Per això, abans que se subhastin els béns per un valor inferior al real, volen demanar temps a l’Audiència per posar a la venda i taxar els béns, fins i tot la seva primera residència.