El Govern espanyol ha ampliat la definició del cas de coronavirus i farà proves a més persones per descartar que tinguin la malaltia. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha detallat que aquests tests es faran, a partir d’ara, a totes les persones que presentin símptomes de grip i provinguin o hagin estat els últims 14 dies a la Xina, Corea del Sud, el Japó, l’Iran i les regions italianes de la Llombardia, el Vèneto, el Piemont i l’Emilia-Romanya. També es faran proves a totes aquelles persones que tinguin afectacions respiratòries d’origen desconegut.

Illa també ha recomanat no viatjar a les zones de risc, tot i que l’OMS no ha fet cap pronunciament en aquest sentit. També ha aconsellat a les persones de nacionalitat espanyola que estan en aquestes regions que segueixin les recomanacions de les autoritats sanitàries del país on siguin.

Sobre els tres casos confirmats que segueixen actius a Espanya, un dels quals a Barcelona, ha dit que tots són importats, no de transmissió comunitària. Illa també ha anunciat que es reforçarà la informació a ports i aeroports per augmentar la prevenció.

El ministre de Sanitat ha comparegut després de la primera reunió entre tots els consellers de sanitat espanyols, que estaran en contacte permanentment. També es duplicaran les reunions de seguiment, se’n faran dos al dia.