El Tech Spirit Barcelona, el congrés per a emprenedors alternatiu al 4YFN, ha obert portes “amb èxit”, segons els organitzadors. El president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, ha explicat que hi ha més de 5.000 persones inscrites i, per això, ha celebrat que “hem estat capaços de donar resposta a les adversitats”, després que la GSMA cancel·lés el Mobile World Congress i el 4YFN per la crisi del coronavirus.

De fet, l’alerta mundial pel covid-19 està marcant el Tech Spirit. L’organització ha disposat desenes d’ampolles de gel desinfectant perquè els assistents es rentin les mans, i el coronavirus marca les converses d’alguns participants. Mikka Nevasalo, director executiu d’Ultrahack, ha explicat a betevé que ell i un company de l’empresa tenien els bitllets i les entrades comprades per assistir al Mobile, però que davant de la cancel·lació han decidit anar al Tech Spirit “per aprofitar”.

Els emprenedors, al centre

Més enllà d’això, el Tech Spirit Barcelona, que s’allargarà fins dijous 27 de febrer, durà desenes d’activitats i ponències a la Casa Llotja de Mar. Allà s’ha habilitat una gran sala per a les conferències i altres espais més petits (tutelats per Acció, de la Generalitat) en què els emprenedors són els protagonistes.

Per això hi ha una sala reservada perquè, en torns de 20 minuts, els emprenedors puguin mantenir contactes un a un entre ells i, una altra destinada a grans corporacions perquè llancin reptes als emprenedors. En el primer dia del Tech Spirit, un dels ponents que s’han adreçat als emprenedors ha estat Ferran Adrià, impulsor del restaurant El Bulli i director actual d’El Bulli Foundation.