El 3 de juny l’Escola Sagrat Cor Diputació va començar obres al pati. La idea era desdoblar-ne la pista de bàsquet en dos nivells, una d’inferior coberta i una de superior. El districte va donar-hi el vistiplau i tampoc no els van advertir de res quan van entregar el projecte d’execució, en què ja sí que constaven les xarxes, els llums i les cistelles de la pista superior, assegura l’escola. 15 dies abans d’acabar les obres, el 18 de desembre, l’Ajuntament va parar les obres.

Han d’enretirar les xarxes

Els tècnics de l’Ajuntament els han advertit que han d’enretirar les xarxes, els llums i les cistelles de la pista superior si volen finalitzar les obres. El regidor Jordi Martí assegura que tots els tècnics municipals consultats coincideixen que no és admissible, i que no depèn d’una decisió política. Arran de la denúncia d’un veí, diu el centre, van aturar les obres 15 dies abans d’acabar. L’argument és que són elements constructius i com a tals depassen l’alçària permesa.

Discrepància sobre la norma

En el projecte inicial no hi constaven les xarxes ni els altres elements, però sí que es tractava d’un pati, i segons la llei actual tot pati s’ha de considerar un espai esportiu. I aquests, per llei, han d’estar protegits. A més, l’escola insisteix que quan van lliurar el projecte d’execució, on sí que hi constaven, tampoc no els en van dir res. A més, discrepen que siguin elements constructius, per a ells es tracta d’una instal·lació de protecció de les instal·lacions esportives. Les famílies es queixen que els 1.200 alumnes no tenen prou pati i fan costat a l’escola. Per a ells les xarxes són imprescindibles per una qüestió de seguretat.

El cas podria acabar als tribunals

L’escola es va personar massivament a l’audiència pública com a protesta per no haver rebut resposta del districte a les al·legacions que van presentar contra l’ordre d’aturada de les obres. Tot i la posició ferma del districte, aquest dijous tenen una reunió amb el departament d’Urbanisme i l’escola per veure quina solució hi troben. Si no hi ha acord, el centre educatiu no descarta anar als tribunals.