Fèlix Millet

L’Audiència de Barcelona ha ordenat a Fèlix Millet, Jordi Montull i Daniel Osàcar que ingressin a presó voluntàriament abans del 25 de juny per l’espoli del Palau i el finançament irregular de Convergència. La resolució del tribunal arriba després que el Suprem confirmés les penes pel conegut com a cas Palau i que la fiscalia sol·licités l’ingrés a presó dels condemnats. Des de l’Audiència apunten que el 25 de juny és la data prevista per les autoritats sanitàries per superar la fase 3 de la desescalada per la crisi del coronavirus.

La resolució del tribunal recull que s’ha tingut en compte l’edat dels acusats i també les patologies acreditades pels condemnats, així com la situació actual per la pandèmia. Però totes aquestes condicions, apunta el text, no són suficients per evitar l’ingrés a presó. D’aquesta manera, l’Audiència de Barcelona desestima la suspensió de la pena sol·licitada per Montull i Osàcar.

Per tant, el tribunal considera ferma la sentència del Suprem dictada el 29 d’abril del 2020. Fèlix Millet va ser condemnat a nou anys i vuit mesos de presó; Jordi Montull, a set anys i mig, i Daniel Osàcar, a tres anys i mig.

Gemma Montull, no obligada a ingressar a presó

Sobre Gemma Montull, condemnada a quatre anys i mig, l’Audiència de Barcelona li dona un termini de set dies per presentar al·legacions contra el seu ingrés a la presó. La defensa haurà d’incloure en l’escrit la forma de pagament de les multes a les quals ha estat condemnada (2,6 milions d’euros).

A més, l’Audiència de Barcelona ha executat els embargements dels béns de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya, que fins ara eren preventius.