Foto: PSC Barcelona

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha denunciat un atac incendiari contra la seu de la formació a Ciutat Vella aquest dimarts a la matinada. El primer secretari del PSC Barcelona, Ferran Pedret, ha compartit una imatge a les xarxes socials en què es veu l’estat actual de la seu, amb una pintada al costat amb el missatge “Prou control, foc al sistema” i un símbol característic del moviment anarquista. Fonts del PSC de Barcelona apunten que per ara desconeixen quin mètode s’ha utilitzat per atacar el local i confirmen que s’està tramitant la denúncia als Mossos d’Esquadra.

Pedret ha dit que cap persona no s’ha vist afectada per l’acció i parla de “danys molt limitats”. “Cap agressió ni intent d’intimidació no ens farà desistir de les idees i valors que promovem”, ha afirmat Pedret en un tuit. Imatges facilitades per la formació mostren restes de cendra a les portes del local.

Foto: PSC Barcelona

Collboni: “Sempre defensarem el respecte i la convivència”

Qui també s’ha fet ressò de l’acció vandàlica ha estat el president del PSC a Barcelona i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha mostrat la seva “més ferma condemna” i també la solidaritat amb els socialistes del districte de Ciutat Vella. “Sempre defensarem el respecte i la convivència com a base de la democràcia”, ha afegit.

Els locals del PSC han estat objecte d’actes vandàlics en els últims anys. El 2019, la seu del partit a Barcelona va rebre pintades en diverses ocasions. Algunes d’aquestes accions es van produir com a protesta per l’empresonament dels líders independentistes.