Coincidint amb el Dia internacional de la Infermeria, el personal sanitari de tres hospitals de referència –Vall d’Hebron, Hospital del Mar i Hospital de Bellvitge– s’ha concentrat aquest dimarts al matí a les portes dels diferents centres per demanar millores laborals i més seguretat per fer front a la pandèmia del coronavirus. En la concentració, que s’ha fet mantenint les mesures de seguretat, hi han participat tots els col·lectius de treballadors dels hospitals, segons el sindicat SATSE, i es repetirà aquest dimarts al vespre, a les 20.30 h

Millores en els contractes i més equips de seguretat

Els treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron han impulsat un manifest -titulat #AplaudimentsEnDrets–  al qual s’ha adherit el personal dels altres dos hospitals. Els professionals alerten que les condicions de feina de molts professionals encara no són les òptimes, tot i haver- hi risc de rebrot de la covid-19. Respecte a les condicions de contractació, demanen recuperar la jornada de 35 h, evitar els contractes per dies i augmentar les ràtios. De fet, el sindicat SATSE  ja ha interposat denúncies a les diferents inspeccions de treball per la manca de material de protecció, una situació que també ha denunciat la CGT.

David Carbajal, del sindicat d’infermeria SATSE, assegura, a més, que molts professionals encara no han pogut fer-se les proves PCR per saber si són positius en covid-19 i, per tant, possibles vectors de transmissió de la malaltia.

 

 

Se celebra el Dia Internacional de la Infermeria

La reivindicació s’ha fet coincidir amb el Dia Internacional de la Infermeria i també s’ha traslladat a les xarxes socials, on els sanitaris han difòs un vídeo de protesta. Carbajal explica que la convocatòria ha estat espontània de tots els col·lectius de treballadors dels hospitals i no descarten repetir-la en les properes setmanes sense -ha dit- implicar a la ciutadania per raons de seguretat.