La Guàrdia Urbana ha detingut tres homes, un dels quals menor d’edat, que aquest dilluns a la tarda han atacat violentament un local del carrer de Miquel Àngel, al barri de Sants, que estava ocupat. La policia s’hi ha desplaçat després que els veïns els alertessin que els ocupants de dos locals del mateix carrer s’estaven barallant i estaven causant destrosses amb una destral. La Urbana ha arrestat els homes per un presumpte delicte de violació de domicili i danys en un local. Segons fonts de la policia local, els detinguts han passat a disposició dels Mossos d’Esquadra i està previst que prestin declaració davant el jutge en les properes hores.

L’Ajuntament demana a la propietat que es faci càrrec dels locals

Després de les detencions, els locals han quedat buits i han estat revisats pels Bombers de Barcelona, que han determinat que no tenien les condicions per ser habitats amb seguretat. Per aquest motiu, el districte de Sants-Montjuïc ha tapiat un dels dos locals aquest mateix dimarts. Des del consistori han confirmat que es tracta de dos locals propietat d’una entitat bancària, a la qual demanen que se’n faci càrrec, ja que les ocupacions estaven causant problemes de convivència al barri.

Segons la policia local, diversos agents de la Guàrdia Urbana han custodiat els immobles durant tota la nit per evitar que tornessin a ser ocupats i a l’espera que aquest dimarts l’Ajuntament els pogués tapiar.

Un problema que fa anys que dura

Segons els veïns de la zona, l’ocupació dels baixos de les finques 96-98 i 100-102 del carrer de Miquel Àngel fa més dos anys que els causa problemes. Expliquen que els ocupants han anat canviant molt en aquests anys però que sempre han hagut de patir baralles i episodis violents i que amb el temps el barri s’ha anat degradant. Reconeixen que durant aquest temps han hagut de trucar reiteradament als Mossos d’Esquadra i a la Guàrdia Urbana.