(ACN) La fiscalia anticorrupció ha demanat a l’Audiència de Barcelona que es decreti l’ingrés a presó de Fèlix Millet, Jordi Montull, Daniel Osàcar i Gemma Montull, després de la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas Palau. El ministeri públic també ha demanat que es facin els requeriments oportuns per fer efectives les responsabilitats econòmiques fixades en la sentència, tant per la responsabilitat civil com el decomís dels guanyats obtinguts, és a dir, els 23 M € que hauran de tornar al Palau de la Música Millet i Jordi Montull, i el comís de 6,6 M € a l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pel que es considera guanys obtinguts per tràfic d’influències.

La prioritat és ara les causes amb persones en presó

Fonts del TSJC han explicat que els magistrats de la secció desena de l’Audiència de Barcelona, la lletrada de l’Administració de Justícia i el funcionari assignat com a servei mínim per l’estat d’alarma estan afrontant prioritàriament les causes amb persona en presó i, en aquest cas, en la gestió de l’execució de la sentència del Suprem “dins de les possibilitats que permet la situació actual”.

Les mateixes fonts del TSJC recorden que els condemnats a presó pel cas Palau tenen fiances consignades —400.000 euros en cas de Fèlix Millet i 100.000 euros en el de Jordi Montull—, també tenen el passaport retirat i consta embargat el patrimoni personal dels condemnats i el de CDC des de la fase d’instrucció de la causa.

El Suprem va confirmar la presó per a Millet i Montull

El Tribunal Suprem va confirmar la setmana passada la condemna de l’Audiència de Barcelona de nou anys i vuit mesos de presó i una multa de 4,1 M € al que va ser màxim responsable del Palau de la Música, Fèlix Millet, i de set anys i mig de presó i multa de 2,9 M € a l’exnúmero dos de l’entitat, Jordi Montull. També van ratificar que tots dos han de retornar al Palau de la Música 23 M € que van desviar en benefici propi.

L’alt tribunal va rebaixar la condemna a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, que absolen del delicte de tràfic d’influències. Osàcar va ser condemnat per l’Audiència de Barcelona a cinc anys i cinc mesos de presó i, ara, un cop exclosos 11 mesos per tràfic d’influències, haurà de complir una condemna de tres anys i mig. També haurà de pagar una multa de 3,7 M €.

També va rebaixar sis mesos la pena a l’exresponsable financera de l’entitat, Gemma Montull, que va ser condemnada per l’Audiència de Barcelona a quatre anys i mig de presó i que ara haurà de complir una condemna de quatre anys perquè es tenen més en compte les atenuants de confessió durant el judici i reparació parcial del dany. També haurà de pagar una multa de 2,6 M € per blanqueig de capitals.

A més, el Suprem també va confirmar el comís de 6,6 M € a l’antiga CDC pels que considera guanys obtinguts per tràfic d’influències.