Aquest any podrem celebrar Tots Sants, la castanyada i Halloween, però ho haurem de fer d’una manera diferent a com ho hem fet fins ara. En plena pandèmia, aquesta celebració també s’ha d’adaptar a les mesures de seguretat previstes per evitar els contagis.

La principal consigna de la Generalitat és que cal evitar aglomeracions. Per això, es controlaran per exemple les visites als cementiris, i també es limiten les trobades familiars o amb amics a un màxim de sis persones.

Trobades d’un màxim de sis persones

Igual que va passar amb la revetlla de Sant Joan, per Tot Sants també està limitat el nombre màxim de persones que poden participar en trobades socials o familiars. Aquestes trobades estan limitades des del passat 26 de setembre a un màxim de sis persones. Això vol dir que les festes de Halloween “no es podran celebrar”.

Pel subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, cal fer un “canvi de xip” que ens permeti continuar tenint activitats tant d’oci, i fer celebracions populars i religioses adaptades a la siutació de pandèmia actual.

Es podrà anar als cementiris per Tots Sants?

Sí, però els cementiris reforçaran els itineraris unidireccionals pels visitants per evitar els creuaments. També hi haurà disponible gel hidroalcohòlic a les instal·lacions. Tot i això, Protecció Civil demana als ciutadans que siguin “rigurosos” i, si toquen alguna superfície que abans no ha estat desinfectada tinguin una bona higiene de mans.

Des de la Generalitat també han anunciat que publicarà una guia de pautes a seguir durant la celebració de Tots Sants.