Salut ha comprat un milió de tests d’antigen. Encara no s’utilitzen, però segons han apuntat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el coordinador de la unitat de la covid de Catalunya, Jacobo Mendioroz, els hospitals i els centres d’atenció primària podrien començar a emprar aquestes proves ràpides per detectar casos simptomàtics de coronavirus en un termini de dues o tres setmanes.

Empitjora la situació epidemiològica

En els darrers dies la situació epidemiològica de Catalunya ha empitjorat. La taxa de reproducció ha passat el llindar de l’1 —en aquests moments se situa en 1,13— i el risc de brot ha superat la barrera dels 200 punts. Aquest és un escenari que Salut s’esperava, i tal com ha apuntat en roda de premsa Argimon les previsions apunten que en els propers dies podria anar a pitjor.

Es redoblen els esforços de detecció

Des de l’inici de curs, Salut va canviar la forma de fer cribratges poblacionals i els va centrar en els entorns educatius. En les tres setmanes que han passat des de la tornada a les aules, s’han fet pràcticament 100.000 tests PCR a persones del cens escolar, és a dir, tant alumnes com professionals. Segons ha afirmat el secretari de Salut Pública, la intenció és augmentar el nombre de proves amb mètodes que, això sí, no ha concretat. “Ara vindran moments molt més complicats i hi haurem de posar molt més esforç”, ha conclòs Argimon.

cribratge escola PCR