Els problemes de convivència continuen al carrer de ca l’Alegre de Dalt, a Gràcia. Són fruit de les situacions que es generen a la sortida de la discoteca Canela. Fa temps que els veïns de la zona es queixen, però des de l’estiu s’han organitzat com a plataforma d’afectats. Són un centenar de veïns que demanen el tancament de la sala. Tot i que la nova propietat del local ha impulsat mesures de contenció, el veïnat creu que la problemàtica persisteix.

Els veïns reclamen que es tanqui la discoteca

La Plataforma d’Afectats per la discoteca Canela reclama el tancament de la sala, ja que considera que el local no hauria d’estar enmig d’un nucli residencial. Fa temps que els veïns denuncien situacions d’incivisme, baralles i crits i aquest estiu no ha estat diferent. Per això, s’han organitzat. “Mentre hi hagi una activitat econòmica que afecta d’una manera molt clara als veïns i les veïnes i que el que proposa és una manca de salut pels que vivim al barri, el que proposem d’una manera molt clara i determinada és el tancament de la discoteca” apunta Oriol Hosta, membre de la plataforma.

Canela busca atreure un nou públic

Des de fa dos mesos, la discoteca ha canviat de propietat. El nou equip assegura que hi ha voluntat de col·laborar per millorar la convivència amb els veïns. De fet, ja van participar en una primera reunió amb el districte de Gràcia, els cossos de seguretat i els veïns i ara han començat a aplicar mesures de contenció. Per exemple, no deixen sortir de la discoteca a fumar abans de les 2.30 h i només es pot fer en grups de 10 persones. També, estan treballant per atreure un nou públic: s’ha apujat el preu de l’entrada, s’estan fent reformes al local i s’està canviant el tipus de publicitat.

Tot i això, els veïns creuen que la problemàtica continua: “sí que és veritat que hi ha una mica més de presència de la Guàrdia Urbana, sí que és veritat que hi ha una certa voluntat de la discoteca de tenir més gent, més presència al carrer, però la veritat és que no s’aconsegueix” assegura Hosta. De fet, des del local s’ha posat més seguretat amb 10 persones treballant durant la sortida dels clients.

Els veïns van sumar-se a la manifestació convocada pel Tsunami Veïnal el 14 de setembre i asseguren que continuen preparant accions per demanar el tancament de la sala.