Des que va tancar la discoteca KGB del carrer de Ca l’Alegre de Dalt, 55 semblava que els problemes de convivència amb els veïns de la zona havien millorat. La nova sala Canela, que es va instal·lar en el mateix local, no generava les mateixes molèsties. Però, des de fa uns mesos, els residents dels voltants de la sala tornen a denunciar sorolls, incivisme i sobretot baralles a la matinada. Ara, s’estan reorganitzant perquè no es repeteixi la situació que ja van viure amb el KGB.

Baralles a la matinada

Durant les matinades dels caps de setmana, els veïns expliquen que hi ha “baralles agressives, amb crits i insults” als voltants dels accessos del club. Diuen que quan va tancar la discoteca anterior, la sala KGB, i va obrir el nou espai, al principi la situació no va millorar, però amb el temps si que ho havia fet. Tot i això, en els últims mesos asseguren que s’ha agreujat.

Ara, temen que es repeteixin els problemes de convivència que ja van viure. Araceli Caballero viu molt a prop de la discoteca Canela i creu que “potser el fons de la qüestió és que això no és el lloc on tenir un local així”, on la festa no acaba quan es tanca. “La setmana passada a les 7 hi havia molt de merder“, explica Caballero, “la festa de vegades no és tan festiva i la gent es baralla, la gent tocant el clàxon a les 7 del matí”.

Els veïns es reorganitzen

Teresa Rodríguez afegeix que “a altes hores de la nit hi ha sarau, crits, un soroll excessiu i festa i una desconsideració per al descans veïnal”. I Santiago Ablanedo assegura que ha vist “baralles amb navalles, vidres, ampolles i sorolls de tota mena”. Per evitar que la situació empitjori, han decidit tornar-se a organitzar i ja han demanat una reunió amb el districte de Gràcia.

Inspecció dels Mossos d’Esquadra

Els veïns expliquen que l’’inici amb la sala de ritmes llatins, Canela, va ser positiu i fins i tot mantenen contacte amb el propietari. Però, tot i això, des del mes de març la situació s’ha tornat conflictiva. L’últim incident ha estat una intervenció dels Mossos d’Esquadra el novembre passat, que va acabar amb l’aixecament d’acta per incompliment de les normatives de salut i controls d’accessos i la denúncia d’un dels vigilants de seguretat per dur una navalla.