La Xarxa Veïnal del Raval ha organitzat, per primera vegada, una jornada solidària amb els manters per reivindicar el dret de tot ciutadà a tenir una feina digna i donar veu a un col·lectiu que consideren que està estigmatitzat. Una cinquantena de venedors de diverses professions (sastres, cuiners, serigrafistes) han pogut explicar la seva experiència en primera persona als veïns que s’han apropat, durant aquesta tarda de dissabte, a l’espai de l’Àgora del Raval, al carrer de l’Aurora número 13.

El col·lectiu ha aprofitat per denunciar la seva situació de vulnerabilitat envers la problemàtica de la venda ambulant reafirmant-se en el fet que s’han de trobar solucions abans de recórrer a la persecució policial. Recorden que no són els causants de la inseguretat i critiquen que es criminalitzi el col·lectiu quan l’únic que demanen és poder treballar com qualsevol altra persona. 

Manters

La jornada ha estat plena d’activitats a càrrec del col·lectiu i, també, acompanyada de menjars casolans cuinats per ells mateixos. A l’espai s’han fet tallers de confecció per personalitzar roba com, per exemple, cosir en una samarreta una butxaca de tela d’estampats africans per un preu simbòlic de cinc euros. Els veïns que han tingut l’oportunitat d’assistir a la trobada, també, han pogut comprar roba dissenyada pel col·lectiu.