El Gimnàs Social Sant Pau

, al barri del Raval, ha engegat una campanya amb descomptes especials per a veïns i usuaris d’entitats i comerços de la zona.  Els beneficiaris són treballadors o usuaris de l’Eix Comercial Raval, Acció Raval, Acció Reina Amàlia, Acció Riera Baixa o el Cap Raval Nord. La campanya també contempla que cinc usuaris de cada una d’aquestes entitats, persones que no tinguin recursos econòmics, puguin fer servir el gimnàs sense pagar. L’equipament vol agrair el suport que ha rebut per part de les entitats i veïns del Raval que, de moment, han possibilitat que el gimnàs continuï obert. Aquest gimnàs, amb 77 anys d’història, sempre ha tingut molta vinculació amb projectes i iniciatives que milloressin la vida dels col•lectius més desfavorits del Raval.

Gimnàs Social Sant Pau, amb descomptes

L’oferta consisteix en matrícula gratuïta i una quota mensual de 25 euros en comptes de 38. El president de la cooperativa Gimnàs Social Sant Pau, Jordi Bordas, explica que “un gimnàs com el nostre ha d’estar obert al barri i que el barri el conformin les persones. El que hem fet és adreçar-nos a diferents entitats veïnals i comercials del barri i oferir-los un seguit de descomptes a totes les persones que estiguin associades. Nosaltres entenem que això és un win win, perquè nosaltres guanyem teixit veïnal associat al gimnàs.”

Equipament molt vinculat al Raval

L’equipament vol agrair

d’aquesta manera als veïns i entitats del barri el suport que han rebut en els darrers mesos i que servirà perquè segueixi obert. Una continuïtat, però, que passa perquè es concretin els acords econòmics amb les administracions per poder eixugar el deute de l’entitat, que gairebé els va fer tancar el mes de maig passat.

Jordi Bordas explica que “estem a l’espera de rebre 120 mil-130 mil del Fons de Caixes, llavors hi hauran uns 32 mil-33 mil, que són els que les entitats aporten, i amb això tenim 150 mil-160 mil, que és tot el deute amb administracions publiques, tot el deute amb treballadors i tot el deute amb petits proveïdors.”

El Gimnàs Social Sant Pau, ubicat a la ronda de Sant Pau, 46, té actualment prop de 1.300 socis, dels quals uns 980 en fan ús de manera gratuïta.