L’agrupació Tsunami Veïnal ha tornat a sortir al carrer. Centenars de persones d’unes 40 entitats procedents d’una vintena de barris de la ciutat han protestat contra la inseguretat que asseguren que hi ha a Barcelona. Un any després que 700 persones sortissin al carrer per exigir més seguretat s’han tornat a manifestar perquè consideren que la situació no ha millorat. Afirmen que malgrat els esforços policials dels últims mesos, les problemàtiques que pateix la ciutat, com els narcopisos o els robatoris, no han desaparegut. Per això, un any després, tornen a sortir al carrer per reclamar solucions urgents.

 

Tot i que a la marxa s’hi han pogut veure nombroses pancartes i crits contra l’alcaldessa, Ada Colau, a qui han demanat la dimissió, des de l’organització posen l’accent en què es tracta d’un problema que no té un clar color polític i que depèn de l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat. Precisament, a la marxa hi ha assistit el president del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament, Josep Bou, a qui han fet fora de la manifestació. 

Associacions veïnals com ara, Fem Gòtic, l’Associació de Veïns del RavalSant Antoni per la Seguretat o l’Associació de Veïns de la Barceloneta, tornen a unir força per exigir una “Barcelona cívica i segura” acompanyats d’organitzacions ciutadanes com els BCN Helpers, que aquest estiu han tingut molta visibilitat per la denúncia de robatoris i crims en ple carrer.

Tsunami Veïnal

La manifestació ha començat a diversos punts de la ciutat i les cinc columnes s’han trobat a les 18 h a la plaça d’Antonio López, per dirigir-se conjuntament fins a la plaça de Sant Jaume, on han llegit el manifest que posteriorment han entregat a la Generalitat i a l’Ajuntament, per tal que facin arribar les seves reclamacions a l’alcaldessa Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, com a màxims responsables. A l’Ajuntament, el tinent alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha rebut els p0rtaveus del Tsunami Veïnal per escoltar les seves reclamacions i han acordat fer una reunió de treball pròximament.

En el manifest es queixen d’una ineficaç gestió per part de les administracions, i exigeixen que es coordinin per acabar amb la “degradació que està patint” la ciutat. A la vegada reclamen, que es modifiqui la legislació vigent per acabar amb els furts recurrents i que es destinin més recursos en els cossos policials.

La Guàrdia Urbana ha xifrat en un 1.000 de persones els assistents a la manifestació.