Els Bombers de Barcelona han desallotjat un edifici del carrer del Bruc, 170, al districte de l’Eixample, per un incendi en un taller mecànic que ha afectat dos pisos de l’immoble. Els Bombers han confirmat que l’estructura de l’edifici n’ha resultat afectada.

Un foc actiu durant dies

El cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, Víctor Carrillo, ha explicat que han rebut un avís per explosió i que, inicialment, no sabien si es tractava de gas. “Es tracta d’un foc latent, que feia moltes hores o dies que estava actiu, potser des que divendres van tancar el taller”, ha afirmat Carrillo, i que quan hi ha entrat aire “s’ha produït una explosió que ha fet trencar la persiana de l’accés al local.” El foc ha afectat part de l’estructura de l’edifici, concretament un pilar, i s’ha limitat l’accés parcialment en alguns habitatges.

Incendi al Bruc

L’avís del foc s’ha rebut a les 6.57 h i, en un primer moment, s’ha desallotjat tot l’immoble, així com els edificis adjacents. Segons fonts municipals, el foc ja està apagat i ventilat, i no s’han produït ferits. A les 9 h els veïns dels edificis del costat ja han pogut tornar a casa.

Incendi ITV al Bruc

“Se m’ha cremat el negoci de tota una vida”

El propietari del taller mecànic de cotxes afectat, Francisco Javier Ciberman, ha lamentat que el foc ha cremat pràcticament tot el local i ha afectat cotxes, eines, oficines, ordinadors… Només es podran recuperar dues motos que són a l’entrada del taller.

“Se m’ha cremat el negoci de tota una vida, sencer, ara haurem de tornar a començar de zero”

El taller va obrir l’any 1934 i ara el dirigia la segona generació de la família.

Incendi ITV Bruc

La columna de fum s’ha pogut veure des de diversos punts de la ciutat.

https://twitter.com/alfons_pc/status/1173127554435309568?s=12