L’estació de Sants és un dels punts que han triat els Mossos d’Esquadra aquest dilluns per controlar el compliment del confinament perimetral de Catalunya, en vigor, de moment, fins al 7 de febrer. Al matí, els agents han cribrat els passatgers de dos trens d’alta velocitat provinents de Madrid. D’un total de 289 persones a qui s’ha demanat per què venien, s’han fet cinc propostes de sanció a les persones que no podien acreditar el motiu del viatge. Alguns dels viatgers han al·legat que venien a Barcelona a treballar però no duien el certificat de responsabilitat, ni tampoc han pogut aportar cap prova per acreditar-ho.

Sàmper vol aconseguir un efecte dissuasiu

A banda de l’estació de Sants i de les estacions de l’alta velocitat, els Mossos també han intensificat els controls a les vies ràpides, com l’AP-7 i l’AP-2, que enllacen amb altres comunitats autònomes i amb França. En total, des del cap de setmana, els Mossos han aixecat 2.800 actes per l’incompliment dels confinaments perimetral, municipal i nocturn. Això representa 352 actes més que el cap de setmana anterior, fet que representa un increment del 15 %.

Els Mossos han decidit incrementar la vigilància sobre el compliment del confinament perimetral després de detectar un “degoteig constant d’infraccions”, és a dir, persones que venen a Catalunya sense obeir els motius justificats. Pel conseller d’Interior, Miquel Sàmper, aquests controls tenen una “voluntat dissuasiva” perquè tothom tingui “molt clar” que per entrar i sortir de Catalunya cal una justificació.