Barcelona ja té un nou Institut dels Aliments, que començarà a funcionar el curs 2021-2022 al recinte de Mercabarna. Gràcies a la seva ubicació, el nou centre permetrà establir sinergies amb les 600 empreses que formen part del polígon alimentari. Tindrà, a més, una mirada especial cap a les noves tendències del sector alimentari i l’alimentació sostenible, i aprofitar que aquest és un sector en creixement i que necessita personal.

Mercabarna cedeix els espais

L’institut nou comptarà amb 27 docents i 375 alumnes de formació professional. De moment, concentrarà els cicles que actualment s’imparteixen en altres centres, tres cicles formatius de grau mitjà i un de grau superior. Més endavant també s’integrarà el Centre de Formació Ocupacional de Mercabarna, amb 225 alumnes.

Edifici que allotja el Food Trade Centre, a Mercabarna

L’institut s’ubicarà en dos espais que cedeix Mercabarna i que es condicionaran. Un és el Food Trade Centre, de 372 m2, on s’ubica l’aula de fresc. L’altre, són les aules teòrico-pràctiques de l’actual Centre de Formació Ocupacional, amb 300 m2, i que disposarà d’una sala de tast, una planta d’elaboració, un laboratori i un magatzem. En total, 200.000 euros que finança el Departament d’Educació.

Estudis i empreses, en un mateix recinte

La ubicació de l’institut a Mercabarna ofereix moltes oportunitats d’establir sinergies amb les 600 empreses d’aquest polígon alimentari, el principal mercat majorista del sud d’Europa. Per exemple, la possibilitat de signar convenis de formació o de fomentar projectes de recerca. També d’establir vincles amb les empreses i productors del Biomarket, el primer supermercat majorista d’aliments ecològics d’Europa, inaugurat recentment.

Edifici del Centre de Formació Ocupacional de Mercabarna

El centre nou vol aprofitar que la indústria alimentària està en alça i és un dels principals motors econòmics del país, com s’ha demostrat durant la pandèmia. A més, la seva estrena coincideix amb el fet que aquest 2021 Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.