El segon mural de Roc Blackblock ha tingut, com el primer, una vida curta i ha estat vandalitzat de nou. Els rostres del rei emèrit, Franco i Felip VI han estat completament tapats per una pintada. En canvi, el “viva” que van pintar sobre la cara de Franco ha quedat intacte. L’artista ja ha reaccionat a aquest atac i ha ironitzat dient que “s’ha acabat de completar l’obra”. En una piulada, Blackblock denuncia la censura i sentencia: “Quan els gossos borden alguna cosa senten”.

Polèmica pel mural esborrat  | ▷ VÍDEO

Segona pintada en quatre dies

La polèmica segueix acompanyant l’obra de Blackblock. El primer mural del grafiter, amb el rei emèrit com a protagonista, va ser esborrada per uns operaris municipals del servei de neteja. Després de la polèmica, Blackblock va crear-ne un segon al Jardi de les Tres Xemeneies, una versió ampliada amb el rei emèrit acompanyat per Franco i Felip VI. L’endemà hi va aparèixer una pintada franquista: un “viva” sobre el cap del dictador.

De fet, després de la pintada franquista, l’alcaldessa, Ada Colau, es va mostrar partidària d’esborrar-la perquè fa apologia del feixisme.

Els grafits contigus també han estat malmesos

L’obra de Blackblock no ha estat l’única que ha aparegut coberta de pintades. Els murals contingus també han estat malmesos amb grafits.

Reivindiquen l’acció a les xarxes socials

Un col·lectiu que s’autodefineix com a “brigada de neteja de propaganda golpista” ha reivindicat la pintada. En un vídeo penjat a Youtube es pot veure el moment en què pinten per sobre el mural de Roc Blackblock i també els del costat. Acompanyant les imatges, demanen a l’alcaldessa, Ada Colau, “quan complirà la llei i no permetrà que es pintin les parets de Barcelona amb odi”.