El Biomarket és l’aposta decidida per crear el primer mercat majorista d’aliments frescos i ecològics d’Espanya. I Mercabarna ha esmerçat molts esforços perquè així sigui. Una nau nova de trinca, feta amb materials sostenibles, per encabir 8.900 m2 especialment dedicats a la fruita i les hortalisses biològiques, i que s’inaugura aquest dimecres. 

Democratitzar els productes més naturals

Des de Mercabarna són conscients que malgrat l’augment de la demanda dels productes bio un dels problemes principals segueix sent-ne el preu. Segons el director de Mercabarna, Jordi Valls, “la diferència de preu entre el producte bio i el normal és cada vegada més petita i el Biomarket vol incidir en un preu encara més contingut”.

Això s’aconsegueix principalment gràcies al fet que el Biomarket concentra molta oferta, en concret de 21 operadors, en un mateix espai i això facilita que el client pugui triar el millor producte. 

Biomarket

Pol d’atracció europeu

A banda dels restauradors o les botigues bona part dels clients del Biomarket són de fora. Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia o Àustria venen a buscar el producte biològic directament a Mercabarna i la creació del Biomarket encara ha potenciat més aquesta projecció internacional.  

És el cas del Joan Badosa, gerent de Badosa Fruits, que des que té parada al Biomarket ha estat contactat per una cadena de supermercats austríaca, que aposta per gestionar l’enviament del seu producte ecològic a tots els seus locals des de la parada d’en Joan.

Biomarket

Una “biorevolució” imparable

El consum dels productes amb etiqueta bio ha augmentat un 12 % en temps de pandèmia i es preveu que aquesta tendència anirà en augment.

Cal recordar que Espanya és la primera productora d’Europa i la quarta del món de fruita i hortalissa ecològiques amb més de 200 ha. Un potencial que des de Mercabarna es vol aprofitar; segons els seus càlculs, d’aquí a 10 anys el 50 % de la producció ecològica de Catalunya es portarà des del Biomarket.

Biomarket

Des d’aquest mercat mercat també es dona suport a l’aposta de la ciutat per un model alimentari més just, sa i sostenible. Unes fites que es concretaran l’any 2021, any en què Barcelona es convertirà en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Inauguració oficial

Aquest dimecres s’ha fet la inauguració oficial d’aquest nou espai. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut destacar que aquests productes responen al model alimentari que la ciutat vol implementar i que, a la llarga, també han de comportar dietes més saludables i amb menys impacte ambiental.