A l’Aula del Fresc s’impartiran les classes pràctiques de cursos de peixateria i carnisseria. Els primers que l’han estrenada han estat els germans Torres, propietaris del restaurant Dos Cielos. De fet, els estudis dedicats al peix són els únics en què es pot obtenir la Certificació de Professionalitat oficial. Pel que fa al curs de carnisseria hi ha cinc centres homologats per poder-lo fer.

Aula del fresc Mercabarna germans Torres

Cursos monogràfics de producte fresc

Pel nou espai, de 180 m2 i equipat amb cuina i instruments típics dels oficis de l’alimentació del fresc, hi passaran joves que han abandonat els estudis i també aturats de llarga durada. Un altre col·lectiu que utilitzarà l’aula seran els professionals del comerç i la restauració que volen ampliar els seus coneixements. Per a ells, hi haurà monogràfics de producte fresc com, per exemple, llavors i brots germinats, vedella ecològica, especejament de tonyina i i llamàntol i llagosta per Nadal. Aquests cursos els impartiran cuiners de renom.

Classes per videoconferència

L’aula està equipada de noves tecnologies. Hi haurà la possibilitat de seguir les classes a través de videoconferència. Això permetrà arribar a més alumnes que podran seguir a través d’internet les classes teòriques i també les pràctiques. La particularitat d’aquestes classes virtuals serà que els estudiants podran interactuar amb els professors.

classes Mercabarna cuinant

Més de 30 anys formant professionals

Des del 1987 Mercabarna ofereix cursos ocupacionals per a joves que han deixat els estudis i també per a aturats de llarga durada. Aquests ensenyaments acostumen a durar quatre mesos i el 80 % de les classes són pràctiques. Els estudiants també van a empreses alimentàries, on fan pràctiques de 40 a 80 hores. En total, pels serveis de formació de l’empresa hi passen fins a 2.000 persones l’any. D’aquestes, n’hi ha 300 que són aturades. El grau d’inserció laboral dels alumnes arriba al 66 %. Totes les classes s’imparteixen a Mercabarna i també en alguns mercats de la ciutat.