Ja han arribat a Catalunya 1.714.000 mascaretes que a partir de dimarts es lliuraran a les persones que vagin a la feina en transport públic, un mitjà on és complicat de mantenir-hi la distància de seguretat mínima per evitar contagis del coronavirus. Del total de mascaretes, un 70 % es destinaran a la província de Barcelona, on es repartiran més d’1,2 milions. El Ministeri de Sanitat recomana el seu ús a les persones que no puguin teletreballar ni anar a la feina en vehicle privat, a peu o bicicleta, i que hagin d’agafar el transport públic, que es reforçarà a partir de dimarts.

sanitat mascaretes coronavirus

 

Les mascaretes les repartiran efectius dels cossos de seguretat nacionals i autonòmics entre dimarts i dimecres. Reforçaran la seva presència a les estacions de metro i Rodalies, així com a intercanviadors, per comprovar que els moviments de les persones s’ajusten als establerts en el Reial decret de l’estat d’alarma.

arriben mes unitats test rapid coronavirus

Més de 350.000 tests ràpids

Paral·lelament a aquesta partida per als treballadors que es moguin en transport públic, el Govern espanyol ha entregat a Catalunya 171.600 test ràpids de detecció d’anticossos, que se suma als 180.000 que el Servei Català de la Salut va rebre la setmana passada, superant les 350.000 proves de diagnòstic ràpid. En total l’executiu de Pedro Sánchez xifra en gairebé 39 milions el nombre de mascaretes que hauran arribat a Catalunya, a més de 700 respiradors i prop de 12 milions d’unitats de material sanitari.