El regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, ha admès que la concentració de joves sense llar a l’exterior del Centre de Primera Atenció (CPA) de Nou Barris es troba aquests dies en una situació “fora de control” que cal corregir. Els veïns han fet arribar a l’Ajuntament queixes per crits, baralles i brutícia, sobretot a l’entorn de la Biblioteca Nou Barris. Marcé ha explicat que des de fa temps s’està treballant amb l’associació de veïns per atendre la situació i aconseguir que totes les persones sense llar estiguin ateses i sota un control del CPA.

L’Ajuntament ha incrementat els serveis de la Guàrdia Urbana al Parc Central i també s’hi destinaran serveis complementaris dels Mossos d’Esquadra. El regidor, però, ha deixat molt clar als veïns que en cap moment es traslladarà el centre a un altre emplaçament. “Una ciutat madura ha de ser capaç de conviure amb aquests equipaments, sempre que hi hagi un control i tothom estigui atès”, afirma Marcé.

Queixes veïnals per crits i baralles

Les queixes per incivisme i neteja van centrar l’audiència pública d’aquest dilluns. La primera hora de la sessió va centrar-se en els problemes de convivència al Parc Central de Nou Barris per la concentració de joves sense llar davant el CPA que no fan nit dins l’equipament. Segons els veïns, els joves es barallen i criden sovint a les portes de la Biblioteca Nou Barris fins altes hores de la matinada.

Els veïns afirmen que aquestes situacions es reprodueixen cada cop més sovint. “Hi ha una sensació d’inseguretat i brutícia“, comenta un representant de la comunitat de veïns de Barcinova. “Els nostres fills surten cada vespre de la biblioteca i han de passar per la porta mentre hi ha batusses a banda i banda“, afegeix David Pérez, un altre veí.

La resposta del regidor de Nou Barris va tranquil·litzar alguns veïns. Alguns creuen que es tracta d’un problema cíclic i esperen que amb un major control i assistència per part de les administracions la situació canviï. Tot i això, també hi ha veïns que continuen reclamant el trasllat de l’equipament a un altre lloc.