Els patins ja roden a l'espai on no fa ni 24 hores s'hi estiraven les mantes. L'skate park ocupa uns 50 metres de llarg a la part central del passeig Joan de Borbó. Al quilòmetre restant de l'avinguda tampoc hi ha rastre dels venedors ambulants. Patrulles dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària s'encarreguen des de primera hora del matí de vigilar que els manters no s'hi acostin. Segons ha explicat l'Ajuntament l'"skate park" podria no ser l'única activitat que s'instal·larà aquest estiu al passeig Joan de Borbó. El consistori està estudiant altres propostes lúdiques i d'oci obertes als ciutadans. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Em sembla que el tipus d'actuació que s'ha fet aquesta combinació de presència policial i aquestes activitats cíviques i lúdiques és la millor solució que podiem trobar." El dispositiu d'avui ha alegrat als comerciants de la zona, com els artesans de mercat de Palau de Mar. EDUARD ORIOL, Associació d'Artesans Palau de Mar "Estem molt contents i molts sosegats. Aquest és un altre ambient. Esperem que això continui." Per la seva banda, l'Associació de Veïns de la Barceloneta també reclamava alliberar el passeig de mantes. Ara bé, considera que un "skate park" no és la millor solució i denuncien que l'Ajuntament no els ha demanat l'opinió. MANEL MARTÍNEZ, Associació de Veïns de la Barceloneta "Portarà un altre tipus de maldecaps. Aquí volíem un espai que fomentés la vida de barri i això no aporta res." Des del sindicat dels manters, que avui es miraven des de la distància el dispositiu, asseguren que no els han avisat previament de la instal·lació d'aquest "skate park". Diuen que l'Ajuntament només vol ocultar el problema i reiteren que volen que se'ls regularitzi la seva tasca. Aquest vespre els manters celebren una assemblea per decidir on es col·locaran a partir d'ara.

Des de primera hora del matí, agents dels tres cossos policials s’han col·locat al llarg del passeig de Joan de Borbó per saturar l’espai i evitar així que s’hi instal·lessin els venedors a la manta. Des de l’Ajuntament afirmen que la presència policial es mantindrà “el temps que es cregui convenient”.

A banda del dispositiu policial de saturació, aquest divendres al matí s’hi ha començat a instal·lar el parc de patinatge. L’objectiu de transformar el passeig de Joan de Borbó en una pista de patinatge de 600 metres quadrats és omplir la zona d’activitats lúdiques, en detriment de l’ocupació irregular de l’espai públic per vendre a la manta.

A la tarda, el parc de patinatge ja estava perfectament instal·lat. Ha entrat en funcionament a les 18.30 h amb una vintena de patinadors que han volgut ser els primers a estrenar-lo. Aquest “skate park” està instal·lat tot l’estiu al passeig de Joan de Borbó, vora el Port Vell, allà on fins ara hi havia cada dia un mercat irregular de venda a la manta.

Aquesta actuació forma part de les mesures anunciades al pla de xoc contra el “top manta” que va presentar a finals de juny el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. La col·laboració policial també respon als acords presos durant la reunió amb el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, que va demanar la cooperació de totes les administracions. Precisament ha estat el primer tinent d’alcalde qui ha valorat la mesura d’instal·lar un “skate park”. Gerardo Pisarello ha explicat que es tracta de la millor opció i que era una demanda dels veïns del districte.