SILVIA SINGOLANI, tresorera de l'Associació de Comerciants Palau de Mar "Quan hi ha dates assenyalades, com la diada o la Mercè tornen a haver-hi. // És molt dolent per nosaltres això i crec que pel públic també, perquè una ciutat com Barcelona no mereix això. Això no és una bona imatge per Barcelona."

Dos centenars de manters han tornat a ocupar l’espai més proper al mar del passeig de Joan de Borbó per la diada de la Mercè. Després de la retirada de l'”skate park” a finals del mes d’agost, els comerciants tornen a conviure amb la venda a la manta en dies assenyalats com les Festes de la Mercè o la Diada.

Tot i la presència de la Policia Portuària, els manters han tornat a col·locar-se al passeig en dates assenyalades, quan —segons els comerciants— els Mossos d’Esquadra no hi patrullen. Després de desmuntar l'”skate park”, col·locat al juliol com a mesura dissuasiva per al col·lectiu de venedors a la manta, els veïns tornen a veure amb resignació com la venda ambulant continua existint i concentrant-se al barri. De fet, els comerciants asseguren que el problema no està resolt, perquè és justament en les dates en què es preveu més afluència de gent, quan els manters hi tornen a aparèixer.