Part dels 200 manifestants que aquest dilluns a la tarda s’han manifestat al parc de la Ciutadella contra la inhabilitació de Quim Torra han continuat la protesta a la plaça d’Urquinaona. Aquí i a alguns carrers del voltant, alguns dels concentrats han aixecat diverses barricades amb contenidors. Un grup reduït de persones ha calat foc a dues de les barricades, generant petits incendis que després han hagut d’extingir els bombers. Els manifestants han acabat dispersant-se pel centre de la ciutat, on han continuat movent i cremant contenidors.

La plaça d’Urquinaona, que va ser l’epicentre de la protesta amb més incidents després de la sentència del 14 d’octubre, ha estat de nou l’objectiu dels manifestants, convocats pel col·lectiu ‘Urquinaona, ho tornarem a fer’ a través de les xarxes socials, però sense que hi haguessin incidents greus. Amb tot, de camí a la plaça, alguns manifestants -molts encaputxats- ja havien encès algun contenidor. La ruta ha transcorregut pel passeig de Picasso, el de Lluís Companys, l’Arc de Triomf i el carrer de Trafalgar.

Antiavalots dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra han desplaçat efectius de les unitats d’antiavalots a Urquinaona i als carrers propers, i han intervingut per obrir alguna de les barricades enceses per permetre l’actuació dels bombers, que ràpidament han apagat els focs.

Desconvoquen la protesta: “Ho tornarem a fer”

A les 19.19 h, la protesta s’ha desconvocat “per falta de gent” i per garantir “la seguretat i la integritat física” dels manifestants. “Ho tornarem a fer i amb més força”, han dit els organitzadors d’aquesta mobilització a través de Telegram. Després d’aquest missatge, desenes de persones han abandonat Urquinaona i han pujat el carrer de Pau Claris. D’altres, i també turistes, s’han quedat a la plaça observant i fotografiant les conseqüències d’aquesta mobilització.