Fa mesos que diverses associacions de veïns de l’entorn del barri del Besòs i el Maresme reclamen més seguretat a la zona. Ara una d’aquestes entitats, l’Associació Zona Fòrum, ha proposat a l’Ajuntament que recuperi la figura del sereno, no només al barri, sinó també a la resta de la ciutat. “Digue-li sereno o digue-li agent cívic”, explica José Manuel Sánchez, membre de l’associació veïnal. “Es tracta d’una figura nocturna, que podria servir per transmetre confiança i més seguretat a la població“, afegeix. La idea és que aquests agents patrullin a les nits i avisin la policia si hi ha alguna situació conflictiva.

Els veïns s’inspiren en l’exemple de Santa Coloma de Gramenet, que fa un any va recuperar la figura dels serenos. Creuen que és una bona iniciativa i demanen a l’Ajuntament de Barcelona que estudiï posar-la en marxa també a la ciutat. Diuen que, a més de millorar la seguretat, la mesura també podria servir per crear ocupació. 

Serenos per millorar la seguretat i crear feina

Fa mesos que diverses associacions de la zona del Besòs i el Maresme denuncien un increment de la inseguretat. Afirmen que han augmentat els incidents com els robatoris a botigues o els atracaments a veïns. “Si tenim una figura d’aquest tipus, que pugui alertar, trucar a la policia en el moment en què es produeix un incident, creiem que pot ser bo”, diu Sánchez. Des de l’Associació Zona Fòrum estan en espera d’una resposta per part del consistori.