Unes 200 persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a les portes del Parlament per protestar contra la decisió de retirar l’acta de diputat a Quim Torra. L’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a través de les xarxes socials per afegir-se a una concentració en què, un grup d’aquests concentrats, ha intentat accedir a l’interior del Parlament.

En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra han aixecat un cordó policial per protegir la línia de tanques que envolta el Parlament per evitar que alguns dels concentrats la sobrepassin i arribessin a les portes de la cambra catalana. En aquest context s’ha produït algun forcejament que no ha anat a més.

La policia, finalment, ha empès la concentració a l’exterior del parc de la Ciutadella, moment en què algunes de les persones que protestaven a l’interior del recinte han aixecat una barricada —que no han encès— amb contenidors i tanques metàl·liques en alguns dels accessos del parc, a la cruïlla del passeig de Circumval·lació, de Picasso i l’avinguda del Marquès de l’Argentera.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han tancat les portes amb un cadenat i hi han col·locat les furgonetes policials al darrere per protegir-les i mantenir l’accés tancat.

Els manifestants han abandonat una estona més tard l’indret i, convocats per ‘Urquinaona, ho tornarem a fer’, s’han dirigit cap a la plaça d’Urquinaona, tot aixecant algunes barricades pel camí: passeig de Picasso, de Lluís Companys i carrer de Trafalgar.

Per l’ANC “són els moments més difícils”

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dilluns al matí retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra. El secretari general del Parlament, Xavier Muro, ha indicat per carta a la Mesa que se li havia de retirar l’acta perquè la situació de Torra ha canviat des que el Tribunal Suprem no va suspendre la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar-li l’escó.

Aquest moviment parlamentari ha obert una esquerda en el govern que, analitzada per la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, representa que “per una entitat transversal com la nostra, probablement, són els moments més difícils“. En aquest sentit, Paluzie ha lamentat a les portes del Parlament que, ara, “prima la competència electoral entre aquests partits”, tot referint-se a JxC i ERC, socis de govern.

Amb tot, Elisenda Paluzie ha defensat, sobre la inhabilitació de Torra per part de la JEC, que “s’ha de dir prou a les vulneracions dels drets polítics i que aquests drets, que són de tots, es defensin des del Parlament”.