Mossos a l'aeroport

(ACN) El sindicat de Mossos d’Esquadra USPAC ha demanat a la direcció del cos i a l’aeroport del Prat el material necessari per evitar el contagi del coronavirus. Consideren que, per evitar-lo, els agents que treballen en aquest espai haurien de tenir mascaretes, guants d’un sol ús, ulleres protectores, termòmetres d’infrarojos i, fins i tot, algun tipus d’equip impermeable per a la roba.

El sindicat també demana que es tinguin en compte altres unitats ”susceptibles” de necessitar tot aquest material arreu del territori. La USPAC ha enviat aquesta petició als responsables del cos i consideren que no haver-ho fet abans és un ”clar desistiment de funcions”.

En un comunicat, la USPAC també ha recordat que a l’aeroport del Prat hi arriba cada dia un vol provinent de Pequín o de Xangai i ha retret a Interior que altres caps de prevenció de riscos laborals ja han informat els treballadors de les mesures adients i el material necessari per prevenir el contagi però que, en canvi, això no s’ha fet al cos de Mossos d’Esquadra. El sindicat recomana com a mesura d’autoprotecció, per exemple, canviar-se els guants després d’haver fet un escorcoll i abans de fer qualsevol altra acció, i potenciar que els agents es rentin les mans després de cada intervenció.