mascaretes

Fins a 112 entitats han demanat per carta al govern de l’Estat la regularització, arran de la crisi del coronavirus, d’unes 600.000 persones migrants sense papers que es calcula que hi ha al conjunt de l’estat. Denuncien que totes aquestes persones s’han quedat fora del paquet d’ajudes que ofereix el Govern espanyol.

Lamine Sarr, del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, ha manifestat que l’emergència sanitària de la covid-19 els ha deixat en “una situació extremament difícil per la manca de recursos i l’exclusió social”. Diu també que el Govern espanyol els ha deixat “fora de totes les mesures socials”. Sarr explica que el col·lectiu s’ha organitzat i ha creat un banc d’aliments “per cobrir les necessitats bàsiques de més de 340 famílies”.

Sarr també denuncia que un col·lectiu de dones que treballaven com a costureres han estat “identificades i amenaçades per la policia” quan han sortit dels llocs de feina com ara una fàbrica de roba que ara es dedica a fer bates, gorres de metges i mascaretes per a col·lectius vulnerables.