Aquest dimecres, 8 de març, es commemorarà el Dia Internacional de les Dones i diversos sindicats han convocat una vaga feminista. Això podria suposar alteracions en el servei de bus i metro a Barcelona. Et preguntes com afectarà la vaga del 8-M el 2023 a TMB? Et detallem totes les alteracions de servei que hi haurà al metro i bus de la ciutat amb motiu de l’aturada feminista i la manifestació a Barcelona.

Canvis pel recorregut de la manifestació del 8-M

Segons ha informat TMB, el Departament d’Empresa i Treball ha establert que els serveis mínims siguin del 85 %. A banda, alerten que el transport de superfície (els busos) pot ser desviat amb motiu de les concentracions i manifestacions que hi ha previstes a Barcelona. La protesta que es preveu més multitudinària començarà a les 18.30 h a la plaça de la Universitat. Aquest és el recorregut de la manifestació aquest 8 de març:

  • pl. Universitat
  • Gran Via
  • pl. Tetuan
  • pg. Sant Joan
  • pg. Lluís Companys, abans d’arribar al Parc de la Ciutadella

En tots aquests punts i en els carrers adjacents, els carrers poden patir talls de trànsit.

Serveis mínims també a Rodalies, Renfe i FGC

El tram, FGC i Rodalies també tindran uns serveis mínims del 85 %. Tot i aquest percentatge, segons el Departament d’Empresa i Treball, els operadors podran establir una distribució irregular del servei al llarg del dia, de forma que en el còmput global no se superin els serveis mínims establerts. A més, s’haurà de mantenir el servei habitual en el transport de persones amb discapacitat i del transport escolar en cas que no hi hagi mitjans públics alternatius.

Pel que fa al transport de mercaderies, s’hauran de garantir l’abastiment a establiments sanitaris i farmàcies, així com també el transport d’aquells productes que no es puguin conservar més de 24 hores.