La manifestació unitària per la vaga d’educació d’aquest dimarts, 29 de març, ha arrencat a les 11.30 dels Jardinets de Gràcia, després d’un matí amb diversos piquets i talls de trànsit. 10.000 persones segons la Guàrdia urbana, 40.000 segons la organització, han sortit al carrer fent sentir el seu malestar per les retallades, el nou currículum i l’avançament del calendari escolar 2022-23. La marxa ha tornat a dirigir-se fins al Departament d’Educació, a la via Augusta, que s’ha blindat per impedir-hi l’accés de manifestants.

Aquest recorregut és el mateix que es va fer en la manifestació del primer dels cinc dies de vaga a l’educació el març del 2022, el dia 15. Aleshores, 22.000 persones van protestar al carrer.

Reclamen la destitució de Cambray

Els sindicats d’educació han insistit que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, no és un interlocutor vàlid per evitar la vaga. L’acusen de “mala fe negociadora” i de no plantejar “solucions a curt termini”. Per això, els sindicats convocants han tornat a reclamar-ne la destitució.

En la mateixa línia, denuncien que “en quatre dies no hi ha hagut cap acostament” per part del Departament d’Educació. La portaveu del sindicat USTEC-STEs, Iolanda Segura, ha acusat la conselleria de tenir una “posició immobilista i amb poca voluntat política” per revertir les retallades i trobar una solució al conflicte.

Segona manifestació per la vaga el 30 de març

La mobilització es repetirà aquest dimecres, 30 de març, amb una nova jornada d’aturades del sector educatiu. Arrencarà també a partir de les 11.30 h, però en aquest cas la marxa sortirà des de la plaça de la Universitat i es desplaçarà fins a la plaça de Sant Jaume, a les portes del Palau de la Generalitat de Catalunya.