ustec vaga 25 maig

Els sindicats educatius ja preparen per a la setmana que ve dues manifestacions a Barcelona per la vaga del 29 i 30 de març, les dues últimes jornades de 5 dies de març del 2022. Els representants dels docents han mantingut les aturades després que les dues últimes reunions amb el Departament d’Educació han acabat sense acord. Els set sindicats educatius mantenen la crida a la vaga i les mobilitzacions contra la gestió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray.

En aquesta segona setmana de vagues educatives, la primera manifestació serà dimarts, a les 11.30 h i anirà des dels Jardinets de Gràcia fins al Departament d’Educació (via Augusta). És la mateixa mobilització que en la primera aturada va congregar més de 22.000 persones al carrer. La segona protesta està prevista per a dimecres, 30 de març, a la mateixa hora i anirà des de la plaça de la Universitat fins a la plaça de Sant Jaume.

Rebuig sindical a la gestió del conseller Cambray

Amb aquestes mobilitzacions, els sindicats demanen revertir les retallades i reclamen un millor finançament per a l’escola pública. Els docents rebutgen el nou currículum escolar, l’avançament del calendari escolar 2022-2023 i la sentència que obliga a fer en castellà un 25 % de les classes.

Per tot plegat, els docents rebutgen la gestió del conseller Cambray i en demanen la dimissió.