Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut un home de 47 anys com a presumpte autor de tres robatoris violents i tres agressions sexuals, dues en grau de temptativa, a dones d’edat avançada del districte de Gràcia. Els agents titllen el detingut de “depredador sexual” i afirmen que actuava amb molta violència. Expliquen, a més, que mai fins ara no s’havien topat amb un “modus operandi” similar a Barcelona.

Abordava les víctimes quan entraven al seu domicili, les colpejava amb força, els demanava joies i diners i després les agredia sexualment. Dues de les víctimes tenen més de 90 anys i la tercera frega els 80. A causa de la violència de les agressions tenen lesions greus i una d’elles, fins i tot, ha perdut la visió d’un ull. L’home acumulava un historial de 100 detencions, però cap per aquest motiu.

La investigació va començar el 21 d’octubre, quan els Mossos van tenir coneixement que dues dones de la tercera edat havien estat víctimes d’un robatori violent a casa seva i que posteriorment el lladre les havia agredit sexualment. En tots dos casos, l’home les va abordar quan entraven al seu domicili, colpejant-les. Aquests dos fets es van produir amb molt poca estona de diferència.

Relacionat amb una tercera agressió

Les investigacions policials van portar a determinar que el presumpte autor era un home amb domicili a Montcada i Reixac i que també estava relacionat amb una tercera agressió sexual comesa també a Gràcia i seguint el mateix patró.

La investigació va anar a càrrec d’agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana de Barcelona i de la comissaria de Gràcia, que van detenir-lo el 28 de novembre a Montcada i Reixac. Durant l’escorcoll al domicili del detingut es van localitzar diversos indicis que el relacionaven amb les agressions, segons la policia catalana. El detingut va passar a disposició judicial el 29 de novembre i el jutge va decretar-ne l’ingrés a presó preventiva.