Imatge de la manifestació contra la sentència de La Manada, de Mikel Alors

Els manifestants, uns 6.000 segons la Guàrdia Urbana, han protestat amb una sorollosa cassolada durant gairebé una hora i mitja al centre de Barcelona. A la plaça de Sant Jaume, els concentrats també han cridat “No és no” i “No és un abús, és una violació”, en rebuig a les agressions sexuals.

La mobilització ha estat acompanyada en tot moment d’una massiva xiulada per mostrar el rebuig a la decisió de l’Audiència. Hi ha hagut tantes persones concentrades que la mobilització s’ha estès més enllà de la plaça i diversos manifestants s’han situat als carrers que connecten amb Sant Jaume.

manifestacio la manada plaça sant jaume

Diversos manifestants, la majoria dones, han decidit traslladar la protesta al davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al passeig Lluís Companys, on continuen cridant “Jo sí que et crec”, en referència a la declaració de la noia de 18 anys. Un altre dels lemes que s’han sentit és “La nit és nostra, cap agressió sense resposta”.

Colau se suma a la concentració

Des que s’ha donat a conèixer la sentència contra La Manada, les xarxes han bullit amb lemes com “La Manada som nosaltres”, “Justícia patriarcal” o “Jo sí et crec”. Diverses regidores de l’Ajuntament i la mateixa alcaldessa, Ada Colau, també han mostrat el seu rebuig a la decisió de l’Audiència Provincial de Navarra a través de Twitter. Colau també ha assistit presencialment a la mobilització.

El procediment judicial del cas de La Manada, en què una noia acusava cinc joves d’haver-la violat durant els Sanfermines l’any 2016, ja va ser criticat en una manifestació que va aplegar unes 200 persones a la plaça de Sant Jaume el mes de novembre passat.