Migrar per dedicar-se a l’art és un entrebanc per aconseguir els papers. És la crítica del Maksim, un jove que va marxar de Rússia fa uns 15 anys atret per la cultura espanyola i amb la intenció de formar-se per contribuir-hi com a poeta. Ara ha aconseguit publicar un poemari amb el suport d’una editorial, però lamenta que encara continuï en situació irregular.

“L’aportació cultural no ajuda de cap manera a legalitzar una persona. No demano que em solucionin la vida, només tenir els mateixos drets i oportunitats que qualsevol europeu“, reclama. El Maksim es va establir el 2006 a Sevilla, on, entre albergs i viure al carrer, va aprendre la llengua que l’ha permès escriure versos en castellà.

El Maksim llegint el poemari al Parc de la Ciutadella

Fa uns mesos va publicar el poemari ‘Acuarelas’ amb l’editorial Talón de Aquiles i aquests dies el presenta a diversos punts de Barcelona, com l’Espai Jove la Fontana. Els poemes tracten temes com l’amor o la felicitat i són el reflex de les vivències del Maksim, que no han estat fàcils. Però la seva trajectòria va més enllà de la poesia: toca la guitarra i té tot de projectes artístics en ment.