carrer d'Olesa amb Garcilaso

Dos joves denuncien haver patit una agressió racista aquest dimarts a la tarda a la cruïlla del carrer de Garcilaso amb el d’Olesa, al barri de la Sagrera. Segons el testimoni de les dues suposades víctimes, una senegalesa i l’altra amb família d’origen magrebí, un home se’ls va apropar i va començar a empentar-los i donar-los puntades de peu fins al punt de deixar inconscient un dels joves, que va ser traslladat a un centre hospitalari proper.

Els dos agredits tenen intenció de denunciar aviat els fets als Mossos d’Esquadra, que ja els estan investigant, segons han confirmat fonts del cos policial. Els Mossos apunten que la denúncia és clau per identificar l’autor, que a aquesta hora no està detingut, i per conèixer quines són les motivacions de la seva acció.

La versió dels joves ferits

betevé ha pogut parlar amb les dues persones presumptament agredides. Una d’elles encara es troba ingressada a l’hospital. Explica que l’atac va ser totalment gratuït: “No vam fer-li res”. Diu que un individu de complexió corpulenta els va increpar quan treien diners d’un caixer automàtic. “Què mireu?”, els va preguntar, i segons després —relata aquest jove— va donar empentes i propinar cops de peu al seu company. Ell va intentar frenar l’atacant, però aquest s’hi va tornar donant-li cops de peu al cap, moment en què va quedar inconscient. Hores després, ja ingressat, afirma que va recuperar la consciència.

L’altre jove, el d’origen senegalès, no va requerir ingrés, tot i que en declaracions a betevé assegura que va patir ferides a la boca i dolors al coll i altres parts del cos a causa de l’agressió.

Concentració de rebuig als Jardins de Virginia Woolf

Un cop coneguda la notícia, la Unitat contra el Feixisme i el Racisme ha convocat una protesta als Jardins de Virginia Woolf per rebutjar la “brutal agressió”, que qualifiquen de “racista”. Demanen posar fi a la “impunitat per als feixistes”. A la crida s’hi han sumat veïns, entitats i partits polítics.

El govern municipal també ha rebutjat els fets. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha explicat que l’Ajuntament treballarà perquè els autors de la presumpta agressió siguin identificats. “A Barcelona no cedirem ni un pam al feixisme”, ha afegit Serra en un tuit. Segons ha pogut saber betevé, l’Oficina per la No Discriminació s’ha posat en contacte amb les víctimes per donar-los l’atenció necessària.