L’Audiència de Barcelona ha deixat en llibertat provisional un dels joves empresonats arran de les protestes per la sentència del judici del procés. El noi, que ha quedat en llibertat aquest dijous al vespre, va ser detingut el divendres 18 d’octubre per la Policia Nacional, durant la vaga general al carrer de Trafalgar, una detenció que, segons el seu lletrat, va ser arbitrària. 

La defensa també ha denunciat en una entrevista a ‘El Matí de Barcelona’ que la jutgessa que l’investiga ha demanat informació a la policia espanyola sobre les dades del mòbil i la geolocalització del detingut de l’1 al 20 d’octubre, una petició amb la qual el lletrat sospita que volen investigar-lo per més delictes. El noi es diu Francesc, tal com anuncia el perfil de Twitter que li dona suport.

Segons ha confirmat la seva defensa a betevé, el jutge ha estimat un recurs que va presentar i ha acordat deixar-lo lliure sense mesures cautelars, a diferència d’alguns dels arrestats que tenen la prohibició de participar en manifestacions o ordres d’allunyament de la prefectura de la Policia Nacional.