(ACN) La fiscalia de Barcelona ha obert diligències per investigar les declaracions de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, en què va afirmar que els aldarulls que hi va haver a Catalunya els dies després de la sentència del procés van fer “visible el conflicte” i que aquest estigui present la premsa internacional “de manera continuada”. El ministeri públic ha obert la investigació per investigar si la presidenta de l’ANC va cometre un delicte d’odi i d’apologia de la violència arran de la denúncia presentada per Societat Civil Catalana.
Paluzie va fer aquestes afirmacions el 28 d’octubre passat en una entrevista a TV3. En aquesta mateixa entrevista, la presidenta de l’ANC va afirmar que això pot tenir aspectes positius i negatius i que “el principal responsable és la violència de l’Estat, que ha condemnat un moviment pacífic a penes de presó de dos dígits”.
SCC va registrar el dia 30 una denúncia a la fiscalia contra Paluzie per un presumpte delicte d’odi i d’apologia de la violència. L’entitat considera que la presidenta de l’ANC va fer una “valoració positiva de la violència” i considera “provada” la connexió entre les paraules de Paluzie i “els actes vandàlics i violents dels anomenats CDR”. També retreia a Paluzie que no condemnés els fets i que atribuís la violència a l’Estat, fet en què veu “discurs d’odi” contra les institucions espanyoles.