Francesc Colomines detenció

El pare i advocat d’un dels joves que ha quedat en llibertat provisional després de ser detingut durant els aldarulls postsentència alerta que si continua la investigació policial que ha demanat la jutgessa d’instrucció presentaran un recurs a l’Audiència Provincial.

Segons ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ Jordi Colomines, la jutgessa ha sol·licitat al cos policial que investiguin si li troben algun altre delicte pel qual puguin investigar-lo. Això implica, segons ha relatat, recopilar tots els moviments del seu fill entre l’1 i el 20 d’octubre, com ara les trucades del mòbil o la geolocalització. Unes dates que sobrepassen la causa de la detenció, que va ser el 18 d’octubre, el dia de la vaga general, arran dels aldarulls que es van produir al carrer de Trafalgar.

Lliure i sense mesures cautelars

Colomines explica que mentre la instrucció del cas manté la investigació sobre els indicis de delicte que recauen sobre el seu fill, l’Audiència Provincial ha estimat el recurs de la defensa, i ha acordat deixar-lo en llibertat sense mesures cautelars. Una decisió que es diferencia de la d’altres arrestats, que tenen la prohibició de participar en manifestacions o ordres d’allunyament de la prefectura de la Policia Nacional. Pel pare de Francesc Colomines, l’Audiència no ha considerat l’argumentació del jutge sobre el risc de fugida ni tampoc la reiteració de drets, entenent que el dret a manifestació no es pot prohibir a ningú.