detingut Trafalgar

Francesc Colomines va ser detingut divendres, 18 d’octubre, entre les 20 i les 21.30 hores, al carrer de Trafalgar, i des de llavors està en presó provisional al centre penitenciari de Can Brians.  El seu pare i advocat, Jordi Colomines, ha assegurat aquest dilluns a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, es tracta d’una detenció  “arbitrària”. Colomines ha explicat que la jutgessa basa la imputació del seu fill en uns fets que no queden acreditats i, a més, assegura aquest lletrat, se li atribueixen dues accions impossibles de compatibilitzar a la vegada. Jordi Colomines ha dit que a l’atestat policial consta que “duia un para-sol a les mans i llançava pedres”. “Tot alhora no pot ser”, ha afirmat.

Escarment generalitzat

Jordi Colomines creu que darrere la detenció del seu fill hi ha “ànim de venjança” i que és víctima d’una voluntat d’aplicar “un escarment generalitzat” . També ha criticat com es retorça la utilització de la Llei d’enjudiciament criminal,”[cosa] que estic veient des de fa temps”.

Violència policial

El pare de Francesc Colomines assegura, tal com es pot veure al vídeo que corre per les xarxes, que quan detenen el seu fill li “claven una pallissa”. A més, ha afegit que també el van insultar, escopir i vexar fins que se’l va endur l’ambulància. Francesc Colomines, nebot de l’historiador i col·laborador de Puigdemont, Agustí Colomines, té nou punts de sutura al cap. Fins aquest dilluns la família no l’ha pogut anar a veure i agraeix que qualsevol persona que tingui imatges dels fets o pugui declarar es posi en contacte amb ells en el següent correu electrònic: mcolominesr@icab.cat