Substància intervinguda en el moment de la detenció que s’està analitzant al laboratori.

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts un home de 47 anys com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència envers els propietaris de dos bars a l’Hospitalet de Llobregat i Castelldefels. Tot i que l’home va ser detingut a l’Hospitalet, es dona el cas que ja havia estat arrestat mesos enrere al districte de Sants-Montjuïc per robatoris similars. El detingut va passar a disposició judicial i se n’ha decretat la llibertat amb càrrecs.

L’home introduïa fàrmacs sedants a les begudes dels propietaris de bars, que perdien la consciència i així aprofitava per sostreure’ls els diners. La investigació es va iniciar a inicis d’agost, quan el propietari d’un bar del barri de Santa Eulàlia, a l’Hospitalet, va sentir-se indisposat després de prendre un cafè al seu establiment i va perdre la consciència. A l’hospital se li va fer una analítica que va confirmar que havia ingerit algun tipus de sedant. Posteriorment, la víctima va comprovar que li havien sostret els diners que guardava a l’establiment.

Mentre els investigadors intentaven obtenir indicis i localitzar el sospitós, van tenir coneixement d’un robatori de les mateixes característiques a la localitat de Castelldefels. També en aquesta ocasió, segons Mossos d’Esquadra, el propietari d’un bar va perdre la consciència després de consumir una beguda. Així mateix, li van sostreure diners de l’establiment i va haver de ser atès en un hospital per problemes de coordinació i consciència. Una analítica va confirmar, també, que la víctima havia ingerit algun tipus de fàrmac sedant.

En la detenció duia pots amb substàncies químiques

La policia catalana ha detallat que en el moment de la detenció, el sospitós duia a sobre dos pots amb algun tipus de substància química que presumptament utilitzava per sedar les víctimes. La substància està pendent d’anàlisi.