L’equilibri entre celebrar festes populars i complir les mesures de seguretat anticovid no és fàcil de garantir, sobretot quan s’acosta la matinada. Almenys és el que denuncien veïns de la Vila de Gràcia, que aquesta setmana celebren la festa major. De fet, aquesta nit de dimecres els Mossos d’Esquadra han denunciat dues persones que es resistien a marxar del carrer malgrat ja eren les dues de la matinada i, per tant, encara hi havia toc de queda.

Segons fonts policials, se’ls acusa de desobediència a agents de l’autoritat i infringir les normes anticovid. Els Mossos feia estona que havien posat en marxar un dispositiu conjunt amb la Guàrdia Urbana per desallotjar les persones que continuaven la festa a diferents places i carrers. L’operació va ser tranquil·la, excepte a la plaça de John Lennon. En aquest punt un grup de persones es resistia a marxar, malgrat el toc de queda i els avisos de la policia.

Segons els Mossos, no volien abandonar el lloc i, davant l’actitud d’algunes de les persones, es va fer almenys una reducció “tenint en compte l’hora i l’estat de la persona”. Neguen que es fessin detencions, com han apuntat diversos mitjans, i detallen que els agents van identificar i denunciar dues persones per desobeir agents de l’autoritat i infringir les normes de covid.

Cap a les tres de la matinada, segons la policia catalana, la situació a Gràcia estava normalitzada. En total, es van desallotjar 1.300 persones entre totes les places i carrers, la majoria, sense incidents.